Behangcalculator
WhatsApp

DIENSTEN

 

Behangen is ons vak!

 
 
BehangCentrale is gespecialiseerd in... behangen! Behangen is bij ons geen bijzaak, maar hoofdzaak. Mooie gladde muren maken is wat wij dag in, dag uit doen. Wij doen ons werk met passie dat betekent dat wij ook klaar staan voor advies. Samen bespreken we uw wensen en kijken wat de beste oplossing is voor uw situatie. Het is handig om u in te lezen over de verschillende soorten behang en wat er bij komt kijken. Er is veel keuze in de behang wereld en soms zoveel dat het lastig is om een goede keuze te maken, helemaal als dit de eerste keer is dat u iets in uw huis gaat aanpakken.
Hieronder en verder op deze site vindt u meer informatie!
 
 

Renovlies behang

 
 
Renovlies behang is een gladde en "stootvaste" behangsoort met een non-woven gladde structuur. Renovlies behang is ideaal om haarscheurtjes weg te werken. Doordat het een krimpvrije behangsoort is, is dit behangsoort uitermate geschikt voor nieuwbouw.

Renovlies behang is verkrijgbaar in verschillende diktes, dit is uitgedrukt in gewicht. De meest voorkomende gewichten zijn renovlies 130 gram, renovlies 150 gram en renovlies 200 gram. In het algemeen geld, hoe ruwer de muur, des te dikker het behang moet zijn. Renovlies behang is brandveilig en kan praktisch worden overgeschilderd.

De voordelen op een rijtje
  • Krimpt niet
  • Overbrugt haarscheurtjes
  • Sterk en stootvast
  • Geschikt voor muren met kleine oneffenheden.
  • Brandveilig
  • 100% strak en vlak
  • Oogt als stucwerk
 
 

Glasvliesbehang

 
 
Glasvezelbehang kan op veel verschillende soorten ondergronden worden gebruikt dat is direct het grote voordeel van glasvezelbehang.

Glasvezelbehang aanbrengen vergt kennis en jarenlange ervaring, maar is aan te brengen op gipsplaten, spuitgips, houtvezelplaten, stucwerk of bestaande glasvezelbehang.

Glasvezelbehang is net als renovlies behang uitermate geschikt om kleine scheurtjes en gaatjes in de achtergrond weg te werken. Voor slechte muren adviseren wij renovlies behang, dit behangsoort is in verschillende diktes te krijgen net als glasvezelbehang maar is beter geschikt voor oneffenheden.

​ De voordelen op een rijtje:
 
 
  • Verbergt gaatjes en kleine scheurtjes
  • Stevig
  • Krimpvrij
 
 

Vliesbehang

 
 
Vliesbehang is een veel gekozen behangsoort vanwege de voordelen die het met zich meebrengt. Vliesbehang is een stevige behangsoort die relatief snel aan te brengen en te verwijderen is. wist u dat vliesbehang goed overschilderbaar is? Het heeft als kwaliteit dat het niet krimpt. Het behang heeft een licht reliëf en laat de muren er strak en als nieuw uitzien. Het is goedkoop en het geeft een prachtig resultaat. Hierdoor is vliesbehang erg populair.
 
 

Vinylbehang

 
 
Vinylbehang is een behangsoort die sterk op kwam in de eind jaren 80 en 90, maar is een behang dat nog steeds in trek is. Vinylbehang is een wat dikkere en sterke behangsoort. Vaak met een wat grovere structuur en heeft als voordeel dat het waterbestendig en afwasbaar is. Een bijkomend voordeel is dat de onderlaag kan worden behangen. Het is ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
 
 

Papierbehang

 
 
Papierbehang (ook wel patroonbehang genoemd) is misschien wel het oudste en meest bekende behangsoort. Vaak denken mensen hieraan als ze als consument aan behangen denkt. Papierbehang is te vinden in verschillende kwaliteiten. De populariteit van papierbehang is te danken aan aan de prijs en de variatie. Papierbehang is te koop in de meest variërende kleuren, patronen, en structuren. Behang is altijd al een uitstekende afwerking geweest voor muren en biedt vele mogelijkheden om de wanden in uw interieur te decoreren.
 
 

Duplexbehang

 
 
Duplex behangpapier is behang dat bestaat uit 2 lagen papier. Deze behang bestaat grofweg in drie uitvoeringen: glad, met reliëf en met een luchtlaag tussen de papierlagen. De laatstgenoemde soort wordt vaak gebruikt om oneffen muren te "corrigeren". Wij raden aan om voor slechte muren toch te kiezen voor renovlies of glasvezelbehang.
 
 

Fotobehang

 
 
Fotobehang is een speciaal behang, het best vergelijkbaar met papierbehang. Fotobehang is vaak mooi op een enkele muur en kan worden toegepast in (kinder)kamers of bij bedrijven. Mensen kiezen vaak voor fotobehang wanneer ze een ruimte in een bepaalde thema willen inrichten, bijvoorbeeld een behang met een grote dinosaurus voor een jongenskamer of een groot logo van een bedrijf in een bezoekersruimte. Maar ook voor in een lange gang of grote hal is fotobehang perfect geschikt. Fotobehang is ook verkrijgbaar in diverse kwaliteiten, laat u adviseren door BehangCentrale.
 
 

Stucwerk

 
 
Stucwerk is een pleisterlaag die op een muur wordt aangebracht om deze glad en effen te maken. Oude beschadigde muren kunnen met vakkundig stucwerk worden opgeknapt en er uitzien als nieuw. Stucen is een vak waarbij techniek en ervaring het resultaat bepalen. BehangCentrale heeft naast het behangen ook uitgebreide kennis en ervaring is het vakkundig repareren of opknappen van uw muren. Stukadoors van de BehangCentrale zijn altijd behulpzaam en geven het beste advies voor uw situatie. Wanneer de wens bestaat om een korrel of structuur aan te brengen is dit ook mogelijk, laat ons weten waar wij bij kunnen helpen!
 
× Wij helpen graag!